Najpogostejša vprašanja

Če mi številka čevlja ne ustreza, lahko pošljem nazaj?

Čevlje lahko vrnete. Vendar morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni nepoškodovani embalaži z vso priloženo dokumentacijo. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Pošiljko pošljite na naslov Kapun Anže, Stepišnikova 8, 2310 Slov. Bistrica. Poštnino plačate vi. Za vrnjen izdelek, torej pravilno velikost čevlja, poštnino poravnamo mi.

Ali imajo čevlji garancijo?

Čevlji nimajo garancije, ker niso tehnično blago. V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pa nudimo možnost, da obutev oddate v reklamacijo.

Kako označujemo obutev?

Kako negovati svoje čevlje?

Čevlji so izpostavljeni vsem vremenskim vplivom. Če želite da vaš čevelj vzdrži nekaj časa, ga je potrebno tudi vzdrževati. Material se lahko razbarva, šivi in lepilo pa tudi kdaj popusti. Zato poskušajte čevlje redno čistiti in shranjevati v škatle. Sestavili smo nekaj predlogov za daljšo obstojnost čevljev.

• Usnje

Čevlje iz gladkega usnja najprej očistite s krtačo, gobo ali krpo zato, da odstranite ostanke stare kreme za čevlje. Z ščetko iz prave žime nanesite malo kreme za loščenje, ki naj bo v isti barvi kot čevelj, in pustite, da se vpije. Ko so čevlji suhi, jih skrtačite.

• Semiš

Semiš je čudovitega videza in če želite, da bi takšen tudi ostal, ga čistite s krtačo za čiščenje semiša. Madeže odstrani radirka za semiš v kamnu. Z razpršilom osvežite barve in čevlje zaščitite pred vodo.

• Umetno usnje

Obutev očistimo z vlažno krpo.

• Tekstilni materiali

Prah odstranimo z mehko ščetko in obutev očistimo s suho krpo.

• Laminirani usnjeni in tekstilni materiali (polprepustne membrane)

Vzdrževanje je enako, če je usnje podloženo oziroma laminirano z neprepustno membrano ali polprepustno membrano. Ker je večina obutvenega usnja hidrofobiranega, lahko vse bokse in nape (razen anilinske dodelave) čistimo tudi z vlažno krpo.

• Gumijasta obutev

Obutev očistimo z vlažno krpo.

Kako čevlje zaščititi pred vodo?

Nalogo bodo najbolje opravili razpršilci, ki jih prav tako lahko kupite v različnih trgovinah s čevlji. Pred pršenjem čevelj obrišite s toplo gobo, saj bo tako lažje vpil razpršilo. Naš nasvet: kupite takšno razpršilo, ki poleg zaščite pred vodo čevlju nudi tudi dihanje.

Kaj je umetno usnje?

Po izgledu umetno usnje je nadomešča naravno usnje. Oblikovanje umetnega usnja je glede na debelino približno enako kot naravno usnje. Umetno usnje ne diha in ne prepušča vode, zato je primerno za mokro vreme. Uporablja se za izdelavo zgornjega dela obutve, za zunanje in notranje dele, pri izdelavi podplata pa v kombinaciji z gumijastimi podplati ali s podplatom iz poliuretana.

Save