Pogoji poslovanja spletne trgovine Čeveljčki.si

SPLOŠNO

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom. Pogoji poslovanja naše spletne trgovine Čeveljčki.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, priporočili gospodarske zbornice Slovenije in splošnih kodeksov elektronskega poslovanja. Pazljivo preberite naslednje splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko stopite vanjo. Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine brez izjeme. V primeru, da se s ponujenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ogleda strani in nakupa v naši spletni trgovini ne opravite. Šteje se, da ste z vsakim ogledom ali s transakcijo naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev. Lastnik trgovine si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave. Vsa komunikacija, ki se vrši med kupcem in lastnikom spletne trgovine www.ceveljcki.si v elektronski obliki se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe. Nakup v spletni trgovini ali sploh kakršnokoli posredovanje osebnih podatkov na straneh spletne trgovine je dovoljen samo pravno – poslovno sposobnim osebam, starejšim od 15 let, ostale osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika.

Podatki o podjetju

  • Kapun Anže s.p., Stepišnikova 8, 2310 Slov. Bistrica.
  • Matična številka: 3596044000; Davčna številka: 32932057
  • Dejavnost je priglašena pri DU Maribor pod opr. št. 316-07-04446-2010/2. Datum vpisa: 17.8.2009
  • TRR: SI56 6100-0000-9269-279
  • Kontakt: 031/888-353 ali 02/620 9270

CENE

DDV ni zaračunan po 1. Točki 94. Člena ZDDV-1, saj ponudnik ni zavezanec za DDV, razen če ni to drugače zapisano. Zavezanci za DDV, ki bodo nakupovali preko naše spletne trgovine, so dolžni navesti tudi svojo davčno številko. Dejavnost je priglašena pri DU Maribor pod opr. št. 316-07-04446-2010/2, Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Cene na spletnih straneh so dokončne in veljajo tako za nakup (oddano naročilo) preko spletne trgovine kot tudi za vsa naročila oddana preko spletne pošte. Cene za izbrano blago ali storitev veljajo na dan opravljenega nakupa. Pri vsakem izdelku v spletni trgovini je navedena cena, ki predstavlja priporočeno maloprodajno ceno s strani dobavitelja. Pri izdelkih je lahko navedena tudi akcijska cena. Cena, po kateri ste blago naročili velja dokler blaga ne dostavimo. Cene ne vključujejo dostave.

BISTVENE LASTNOSTI BLAGA

Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka (predvsem glede barvnega odstopanja). Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost tekstovnega, video, slikovnega ali zvočnega materiala. Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na 031/888-353.

NAČIN PLAČILA

V spletni trgovini ponudnik omogoča plačilo na tri načine, in sicer:

1. Plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu

Naročilo plačate dostavni službi – GLS z gotovino. Celotna kupnina + stroški dostave so navedeni v naročilu, in držijo, razen če ni bilo kasneje kako drugače dogovorjeno. Služba GLS ima tudi možnost plačila s kartico, v tem primeru se zaračunajo še stroški provizije banke v višini 1,43%.

2. Plačilo po predračunu oz. nakazilo na TRR

Predračun boste prejeli na vaš e-mail. Plačilo lahko opravite preko spletne banke, na banki ali na pošti. Veljavnost predračuna je 3 dni in je navedena tudi na predračunu. Po tem roku se naročilo stornira in če stranka žali opraviti ponoven nakup mora za to izvesti novo naročilo. Pošiljka bo odposlana najkasneje v 48 urah po prejemu plačila, vendar si dovoljujemo možnost daljšega roka dostave v časovnem terminu praznikov. V tem primeru je poštnina brezplačna.

3. Plačilo s kreditnimi karticami preko Paypala

Pri plačilu s PayPalom oziroma kreditnimi karticami (Mastercard, Visa,..) se plačilo opravi v angleškem jeziku, saj ponudnik storitve nima slovenskega vmesnika. Po potrditvi naročila boste preusmerjeni na zaščiten strežnik ponudnika storitve (PayPal), kjer dokončate postopek plačila. Na ta način lahko plačate s sredstvi, ki jih imate na PayPal računu, ali s kreditno kartico. Namig: Pri plačevanju s kreditnimi karticami preko PayPal vmesnika NI potrebno biti registriran uporabnik PayPal-a!

4. Osebni prevzem

Cene dostave ni. Za osebni prevzem odkljukajte ustrezna polja pri naročilu oziroma pokličite na 031/888-353. Osebni prevzem se vrši na sedežu podjetja, po dogovoru.

DOSTAVA in DOBAVNI ROK

Ponudnik lahko izbere poljubnega izvajalca dostave, če se s tem ne spreminjajo dogovorjeni pogoji.

Cenik GLS:

• pošiljka paketa do 2 kg je 2,90 EUR.

Neustrezna številka

Če vam številka ne ustreza, nam to sporočite na naš mail: prodaja@ceveljcki.si. Pripišite še želeno velikost, vaše podatke in telefonsko številko. Mi pa se bomo potrudili da vam bomo v najkrajšem času dostavili nov par čeveljčkov in neustrezen par odpeljali domov. ZA VAS BREZ DODATNIH STROŠKOV!!!

Poškodovana, uničena ali izgubljena pošiljka

V primeru plačila po predračunu velja, da ponudnik od trenutka oddaje pošiljke z naročenimi izdelki, ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja (embalaža ima vidne poškodbe). V vseh teh navedenih primerih mora uporabnik sprožiti postopek reklamacije in o tem obvesti tudi ponudnika na 031/888-353

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava 1-3 delovne dni. Za izdelke, ki pa niso na zalogi pa vam lahko po povpraševanju o izdelku na naš mail ali kontaktno številko, posredujemo željene podatke o dobavljivosti, dobavnem roku in artiklu.

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Skladno z določili 43. člena Zakona o varstvu potrošnika (ZvPot) ima potrošnik pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od naročila/pogodbe in sicer na kontaktni elektronski naslov prodaja@ceveljcki.si, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku 14 dni pisno ali po elektronski pošti. Pošiljka vrnjenega blaga na naslov Kapun Anže, Stepišnikova 8, 2310 Slov. Bistrica, mora biti oddana v roku nadaljnjih 30 dni od sporočila. V tem primeru kupec sam poravna stroške, ki nastanejo ob vračilu blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. V primeru odstopa od pogodbe prodajalec nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila izdelkov brez stroškov pošiljanja. Izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan in v originalni nepoškodovani embalaži z vso priloženo dokumentacijo. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Prosimo, da poleg pošiljke priložite račun za kupljeni izdelek, vaše podatke ter vašo številko TRR-ja. Ko prejmemo paket vam vrnemo kupnino na vaš TRR, brez stroškov pošiljanja, najkasneje v 14 dneh, po prejemu vračanega paketa. Pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njihovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, potrošnik nima pravice do vračila oziroma odstopa od pogodbe.

VARNOST

Podjetje Kapun Anže s.p., ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi spletne trgovine ceveljci.si ali za kakršnokoli škodo, povzročeno z izdelki, ali ki je v kakršnikoli zvezi z izdelki, kupljenimi v spletni trgovini.

PRIJAVA

Za nakup ali ogled spletne trgovine ceveljcki.si se ni potrebno prijavljati ali registrirati. Če želite opraviti nakup, morate samo ob oddaji naročila navesti točne podatke.

NAROČANJE

V spletni trgovini kupci lahko naročate izdelke, ki so navedeni na teh straneh in so na voljo do odprodaje zalog.

Kupec uvrsti artikle v košarico, kjer se mu ponudi možnost nadaljevanja nakupa ali zaključek nakupa.

V košarici se prikaže naziv artikla, količina ter cena. Ko kupec zaključi naročilo, prejme sporočilo po e-pošti, da je naročilo sprejeto. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost artiklov in naročilo potrdi ali pa ga z razlogom zavrne. Na tej stopnji so sprejeta naročila obravnavana kot nepreklicna. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljalca spletnega mesta in tako kupcu dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu.

PREKLIC NAROČILA

V primeru, da bi radi odstopili od naročila nas prosimo obvestite v roku (1) ure od prejetega naročila na e-naslov prodaja@ceveljcki.si V elektronskem sporočilu obvezno navedite naslednje podatke:

1. V naslovu sporočila: Preklic naročila,

2. V vsebini sporočila: a) številka naročila b) ime in priimek kupca c) naslov kupca.

REKLAMACIJE

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, napačne barve, količine ali pa izdelek kakor koli odstopa od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost. Rok začne teči naslednji dan po prevzemu blaga. Izdelki morajo biti nato vrnjeni v roku 10 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe. Stroške vračila krije kupec.

Pred vračilom nas obvestite na elektronski naslov prodaja@ceveljcki.si, da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Odstop od pogodbe moramo vedno prejeti pisno.

Izdelki morajo biti nepoškodovani, v originalni embalaži in z vsemi dodatki s katerimi ste blago dobili. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa. Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun, najkasneje v 14 dneh od prejema vračila ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu.

Denar vračamo izključno na transakcijske račune in ne izplačujemo gotovine. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. V kolikor je blago poškodovano, umazano, brez originalne embalaže ali so vidni sledovi uporabe (v notranjosti ali zunanjosti artikla), si trgovec pridržuje, da vračilo zavrne ali pa zaračuna ustrezno odškodnino za čiščenje oz. vzpostavitev prvotnega stanja. V pojem blago, ki ga obravnava ZVPOT, se šteje tudi prodajno embalažo, saj je sestavni del blaga, ga reklamira, vsebuje slike izdelka ter tehnične značilnosti. Z uničenjem ali poškodovanjem embalaže se vrednost blaga zniža. Vsako embalažo je namreč možno lepo odpreti tako, da ni vidnih posledic odprtja. Za poškodovano embalažo, za katero je odgovoren potrošnik (npr; ker je pri vračilu nepazljivo zapakiral paket, ali ker je ob odpiranju nepotreboma raztrgal embalažo) lahko trgovec zaračuna odškodnino do višine 30% vrednosti blaga.

MENJAVA IZDELKOV

Ob ugotovitvi, da vam velikost nerabljenega izdelka ne ustreza, ga brez težav zamenjamo za ustrezno velikost. Izdelek mora biti tudi v tem primeru nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži. Če vam številka ne ustreza, nam to sporočite na naš mail: prodaja@ceveljcki.si. Pripišite še želeno velikost, vaše podatke in telefonsko številko. Mi pa se bomo potrudili da vam bomo v najkrajšem času dostavili nov par čeveljčkov in neustrezen par odpeljali domov. ZA VAS BREZ DODATNIH STROŠKOV!!!.

VAROVANJE PODATKOV

Upravitelj spletne trgovine je zavezan k varovanju osebnih podatkov, ki ste nam jih zaupali. Podatki ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. Za potrebe dostave bomo vaše podatke zaupali dostavni službi.

AVTORSKA ZAŠČITA

Vse vsebine, ki so objavljene na spletni strani www.ceveljcki.si so last upravitelja spletne trgovine. Vsa avtorska dela so zaščitena že z nastankom in jih ni potrebno posebej označevati. Prepovedana je reprodukcija, distribucija, spreminjanje, javno prikazovanje in predvajanje ter ostale oblike izkoriščanja avtorskega dela. Avtorsko pravno zaščitene vsebine je dovoljeno uporabljati zgolj za zasebne namene, oziroma s pisnim privoljenjem upravitelja spletne trgovine www.ceveljcki.si Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

DRUGO

Ponudnik ne odgovarja uporabnikom za morebitno nedosegljivost, motnje pri dostopu do spletne trgovine www.ceveljcki.si ali za slabšo kakovost. Ponudnik sme brez predhodnega opozorila prekiniti delovanje spletne strani in trgovine www.ceveljcki.si , če zaradi napake, okvare, naravne ali druge nesreče ter iz drugih podobnih vzrokov tehnično ne more zagotavljati spletne strani in trgovine in če je to potrebno zaradi vzdrževalnih del na omrežju oz. drugi infrastrukturi.