Vse o ženskih čevljih
22 March

Vse o ženskih čevljih

Včasih je dober par ženskih čevljev res ljubezen na prvi pogled. Za nekatere to pomeni dober par superg, za nekatere od vas pa verjetno dober par usnjenih salonarjev . . .

Ženski čevlji in pika!

Pod imenom ženski čevlji se skriva veliko, res veliko skupin. Največ je zadnje časa govora  o supergah, loaferk-ah in gležnarjih. Visoke superge, nizke superge, superge s cofi ali različnimi dodatki so letošnji »must have«.

.

Potem imamo pa seveda skupino petk . . . Salonarji, gležnarji, škornji, poletni čeveljčki, vsi ti imajo lahko petke. Udoben par čevljev z peto je obvezni del tvoje garderobe! O jaaa! Če še nimaš pravega para lahko hitro najdeš nekaj TUKAJ.

 

Kaj je zgodovina zapisala o ženskih čevljih . . .

.

Skozi zgodovino so se čevlji neverjetno spreminjali. Ampak skupni osnovni namen je bil in je, da ščitijo nogo pred različnimi vremenskimi vplivi in dajejo nogi udobje in preprosto seveda ščitijo nogo.

Prebrala sem, da so kurtizane v stari Grčiji nosile odprte sandale, s katerimi so puščale zapeljiva sporočila za svoje stranke.

Foto: Pinterest

.

Med obdobjem cesarjev na Kitajskem, so ženske nosile spodaj prikazane čeveljčke. Z njimi so lahko delale čisto majhne korake in so na takšen način privabljale poglede moških.

 

 

Foto: Wikipedija

 

Skozi drugo svetovno vojno, so ženske nosile čevlje s platformo, s katerimi so privlačile poglede vojakov.

Foto: Pinterest

 Skozi čas je višina pet izjemno rasla. V 60- tih letih je vprašanje visokih pet postala točka ženskih kljubovanj. Večina žensk je bilo mnenja, da so si pete omislili moški, ki želijo upočasniti ženske. Nato so prišla 80- ta in 90- ta, pravi » girl power«, kjer so petke postale pravi sex simbol . . .

.

Ženski čevlji danes

Moda današnjega časa je v vseh razsežnostih. Še vedno sem mnenja da danes ženske dajemo udobju velik pomen.

Veliko je letos govora o supergah in loaferkah. To so čevlji z nizko peto, malce na »špic« spredaj in imajo močen eleganten videz. Na modnih brveh jih nosijo prav k čimerkoli, torej k krilu, obleki, hlačnemu kostimu, jeansu. Če imaš dilemo pocenii ali drag čevelj, klikni na to povezavo 1.

.

Našla sem super filmček, ki vam bo pokazal letošnje trende poletja.

 https://youtu.be/szT4wpYxMjM

.

Kje je prihodnost za ženske čevlje?

Po brskanju sodeč, bodo še prihodnje leto vedno in čeveljčki na »šic« in res veliko je govora o škornjih. In to ne prav visokih škornjih, ampak o nizkih z res debelejšim podplatom. Še vedno bo pozornost na majhnih dodatkih. Velikokrat prav pozabimo na njih ampak je pozornost usmerjena tudi na njih.

 

 

Foto: trend up look 2018 (Pinterest)

Na koncu je pomembno naše počutje a ne? Sama izbiram zjutraj čevlje, odvisno s katero nogo se tisti dam vstanem :)

Tea Brdnik

www.ceveljcki.si

Save

Oddajte svoj komentar

Reload

Potrdi